Boerderij Groot Romselaar

Uit Leusden

Boerderij Groot Romselaar staat in het prachtige buitengebied op de grens met Woudenberg en Leusden. Het is een wederopbouwboerderij, gebouwd in de oorlog in 1940. De oude boerderij is door de Hollanders, zoals zo vele boerderijen in de omgeving, platgebrand.  De boerderij stond in het schootsveld van de Grebbelinie en moest daarom weg. Wij vinden zelf dat we op een bevoorrecht plekje wonen.

Er lopen diverse fietstochten langs de boerderij. Bovendien ligt de boerderij ook aan een Klompenpad. Zie de foto's van de prachtige route. Vanaf deze route kunt u de kippen van dichtbij zien rondscharrelen vanaf ongeveer 10.00 uur. Dit blijft een mooi plaatje om naar te kijken.

Wij, Huib en Hennie van Woudenberg, zijn de derde generatie op dit bedrijf. Opa Huib heeft in het begin 20 koeien, wat varkens en wat eenden.  Vader Marinus zet het bedrijf voort samen met moeder Roos. Op onze boerderij houden wij nu melkkoeien en biologische leghennen. We runnen dit bedrijf met veel plezier. Als je door de stal loopt en je ziet de kippen gezond en heerlijk aan het scharrelen, dan weet je waarom je pluimveehouder bent. Onze zoon Marco zit inmiddels ook in ons bedrijf. Dit is de 4e generatie. 

Zoals op de foto te zien, hebben wij sinds 2015 zonnepanelen voor de electriciteitsvoorziening van onze kippenstal.  

Wij vinden het belangrijk dat er een Coöperatie is, die opkomt voor de belangen van onze kippen en dus ons bedrijf. Door samen krachten te bundelen heb je nauwe banden met collega bedrijven. Samen ga je voor hetzelfde doel. Een mooi, eerlijk biologisch product op de markt, waar zowel de boer als de consument achter kan staan. 

Terug

Google maps

Boerderij Groot Romselaar

52.1029426, 5.4654505
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »